No menu items!
13 Mart 2024

İstihdama Eğitimle Açılan Kapı: Uygulamalı Çiftçi Okulları

Başlıklarımızdan

Uygulamalı Çiftçi Okulları, Türkiye’nin birçok ilinde geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara önce eğitim sonra iş olanağı sağlıyor. Projeyi FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütüyor.

Uygulamalı Çiftçi Okulları, Türkiye’nin birçok ilinde geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluklara önce eğitim sonra iş olanağı sağlıyor. Projeyi FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütüyor. Uygulamalı Çiftçi Okulu projesi vatandaşa istihdam, tarıma güç kazandırıyor.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün Türkiye’nin farklı illerinde geçici koruma altındaki Suriyelilere ve Türk vatandaşlarına yönelik olarak hayata geçirdiği projelerle eğitim ve istihdamın birlikte sağlanması amaçlanıyor.

Projede FAO’ya eğitim alanında en büyük desteği Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı veriyor. Sahadaki teknik personel, Çiftçi Okullarında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler vererek donanımlı çiftçiler yetişmesini sağlıyor.

Projenin İzmir’deki tanıtımına katılan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Sürur Kır, Tarım ve Orman Bakanlığının uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak çiftçi eğitimlerine farklı bir ivme kazandırdığını vurguladı.

Teorik eğitimler kadar uygulamalı eğitimleri de önemsediklerini belirten Sürur Kır, “Pilot illerde uygulanan bu çalışmalarla il müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızın da operasyonel gücü sayesinde üreticiyle bilgiyi uygulamalı olarak buluşturuyoruz. Tarımsal eğitim sürecinde verilen eğitimlerin, uygulanan tekniklerin, sahada karşılığını bulması biraz zaman alıyor. Bunun için doğru bilgi hayati önem taşıyor. Doğru bilgiyi de sadece kağıt üzerinde vermenin ötesinde uygulamalı olarak vermek gerçekten önemli. Bakanlığımız FAO ile beraber bu projeleri sahada oldukça etkili bir şekilde gerçekleştiriyor. Bu projenin şu anda yürütüldüğü illerden Türkiye geneline yaygınlaştırılması gerekiyor. Bu metodolojinin de sahaya yaygınlaştırılmasını önemsiyoruz. Bu yaygınlaştırma sürecinde biz de Eğitim ve Yayın Dairesi olarak projeye destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Projenin amacının tarımda istihdamı güçlendirmek olduğunu söyleyen FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık da Eğitim ve Yayın Dairesinin desteğinin proje için önemine değindi. Kadınlara verilen eğitimlerin başarılı sonuçlar getirdiğini aktaran Selışık, “Tarım ve Orman Bakanlığıyla güzel bir iş birliği yapıyoruz” dedi. Selışık, “Uygulamalı Çiftçi okullarında eğitim alan çiftçilerimiz il müdürlüklerinde kurulan İstihdam Hizmet Noktalarına başvurarak kolayca iş bulabilecekler.” ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.tarimtv.gov.tr

- Advertisement -spot_img

Diğer Başlıklarımız

427 YORUMLAR

- Advertisement -spot_img

Haber Başlıkları